Nieuws

Activiteiten SSVP november en december

Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten (SSVP) biedt de komende maanden de volgende activiteiten aan:

23 november: verdiepingstraining Ongewenste omgangsvormen aanpakken
Dit is een verdiepende training over het aanpakken van ongewenste omgangsvormen, bedoeld voor zakelijk leiders, leidinggevenden en HR-medewerkers van organisaties die het beleid rondom ongewenste omgangsvormen al goed op papier hebben staan.  Maar hoe zorg je er nu voor dat het beleid ook gaat leven? Met welke praktische dilemma’s krijgt je organisatie te maken? Hoe lossen andere organisaties in de sector dat op? In deze training leren de deelnemers ook veel van elkaar en bespreken we good practices. De workshop wordt verzorgd door drs Adrienne Hubert, organisatiepsycholoog.
De training vindt plaats op 23 november van 13:00 tot 17:00 te Amsterdam bij de OBA. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie over de training en aanmelden via de website van de stichting.

13 december: webinar Grensoverschrijdend gedrag en kunstvakonderwijs – hoe weeffouten in de opleiding doorwerken in de beroepspraktijk
Tijdens dit webinar gaat Judith Boessen, docent aan diverse kunstvakopleidingen en auteur van artikelen over grensoverschrijdend gedrag binnen het kunstvakonderwijs in op de invloed van kunstvakopleidingen op het in stand houden van grensoverschrijdend gedrag gedurende de latere loopbaan. Aan de orde komen onder meer mythes over het kunstenaarschap (het artistieke genie, de kunstenaar en zijn muze), opvattingen over kunstenaarschap (autonomie boven relatie, de kunstwereld als arena), cultuuroverdracht via kunstvakonderwijs (inprenting en reproductie, deconditioneren als pedagogisch principe, van harde lessen leer je het meeste)  en het kunstvakonderwijs als kans om vertrouwen te herstellen (didactische vaardigheid, baanzekerheid, vertrouwen als uitgangspunt). Het webinar vindt plaats op 13 december van 12:00 tot 13:00 uur, deelname is gratis maar aanmelden is verplicht.

Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten.

Terug naar Nieuws