Nieuws

optredenvoorjezelf.logo

 

Sinds enkele weken is de website www.optredenvoorjezelf.nl online. Iedereen die werkt in de kunst- en cultuursector kan via deze website tot en met eind 2016 een financiële bijdrage aanvragen in het kader van het Sectorplan Cultuur. Bijdragen zijn mogelijk voor bijvoorbeeld coaching of training op het gebied van loopbaanplanning, persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap, prestatiedruk of communicatie.

Deze regeling geldt niet alleen voor werknemers, maar ook voor alle zzp’ers die in de sector actief zijn. Standaard is deze bijdrage 50%.

Medewerkers die werken bij een bij de NAPK aangesloten organisatie en in aanmerking komen voor een reguliere bijdrage uit het Sociaal Fonds Podiumkunsten (SFPK), kunnen echter aanspraak maken op een bijdrage van 90%.

Aanvragen kan via www.optredenvoorjezelf.nl.

Het Sectorplan Cultuur is een financiële impuls van 4,6 miljoen euro ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van mensen die werkzaam zijn in de kunst- en cultuursector. De regeling wordt 50/50 gefinancierd door de sector zelf en door de zogenaamde Asschergelden van het ministerie van SZW.

Terug naar Nieuws