Nieuws

16,5 miljoen euro compensatie voor cultuur

Het kabinet trekt 16,5 miljoen euro uit om instellingen tegemoet te komen die de komende drie weken minder kaarten kunnen verkopen als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen.

Dat staat in het nieuwe coronasteunpakkedat het demissionaire kabinet gisteren heeft aangekondigd. Het Fonds Podiumkunsten werkt de regeling uit.

Met het bedrag wordt de reeds bestaande compensatieregeling voor organisatoren van culturele evenementen bij het Fonds Podiumkunsten opengesteld voor voorstellingen met een zitplaats. De regeling vergoedt tijdelijk maximaal 55 procent van de kaarten van de totale reguliere capaciteit.

Daarnaast krijgen culturele instellingen met een omzetverlies van minstens 30 procent een tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) voor de vaste bedrijfskosten in het vierde kwartaal van dit jaar. Ze krijgen via de TVL 85 procent van hun vaste lasten vergoed. Afgelaste evenementen worden 100 procent vergoed voor zolang het evenementenverbod geldt.

Het kabinet heeft aangekondigd dat van 13 november tot 4 december 2021 geen ongeplaceerde evenementen plaats kunnen vinden. Daarnaast geldt er een maximale capaciteit van 1250 bezoekers per ruimte.

Terug naar Nieuws