Actueel

Podcast ‘In gesprek met de kritische vrienden van de NAPK’

De kritische vrienden van NAPK adviseren de vereniging vanuit hun specifieke expertise en scherpe observaties. Doel is om de vereniging divers, inclusief en toegankelijk te maken. Chris Keulemans ging in gesprek met Vincent Bijlo en Eliane Baudet over inclusie en toegankelijkheid in de podiumkunsten. Ze spraken over: waar staat de sector nu, en vooral; hoe kunnen we samen sneller grotere stappen zetten?

De afgelopen 10 jaar organiseerde Eliane Baudet evenementen die toegankelijk zijn voor mensen met verschillende handicaps. Sinds 2019 helpt zij met haar organisatie New Pack – bestaande uit mensen met en zonder (arbeids)handicap – andere organisaties met inclusie-en toegankelijkheidsvraagstukken door middel van advies, trainingen en ondersteuning. “Voor alle mensen voor wie de cultuur nog niet toegankelijk is zet ik mij graag in, om ervoor te zorgen dat deel kunnen nemen de standaard wordt!”
Zie https://www.inclusioncreators.nl/

Vincent Bijlo is cabaretier, schrijver en podcastmaker. Zijn motto is: Er is maar één ding echt belangrijk in het leven: Zien en gezien worden, zodat wij niet meer wij en zij zijn, maar wij. Bijlo: “ik zou zo graag een inclusief Nederland willen met behoud van identiteiten. Een land waar we elkaar veel ruimte geven en niet oordelen en veroordelen op grond van vooroordelen.” https://vincentbijlo.com/

Chris Keulemans is schrijver, gespreksleider en coach. Hij leidde drie cultuurcentra in Amsterdam: Perdu, de Balie en de Tolhuistuin en hij is actief bij Verdedig Noord, de beweging tegen de gentrificatie van Amsterdam-Noord. Zijn laatste boek Gastvrijheid kwam in 2021 uit.

Zie en lees het hele gesprek op ons Youtube-kanaal of luister het terug op ons Podcast-kanaal.

Terug naar Actueel