Wie zijn we?

Missie
De NAPK ijvert voor een sterk, professioneel, gezond, zichtbaar en toegankelijk podiumkunstenveld, stevig ingebed in de maatschappij en internationaal toonaangevend. We doen dit door het verbinden, informeren, stimuleren en faciliteren van podiumkunstorganisaties en manifesteert zich zodoende als dé branchevereniging en spreekbuis voor de professionele podiumkunsten in Nederland.

Visie
Podiumkunsten zijn van essentieel belang en dienen te zijn ingebed in de samenleving, waarbij producerende en presenterende organisaties samenwerken aan een gezonde, bestendige en professionele sector met een breed palet aan stijlen en vormen, voor een divers publiek. Er is ruimte voor de heterogeniteit aan verhalen en geluiden die onze samenleving rijk is en waar uiteenlopende groepen mensen zich toe kunnen en willen verhouden.

De NAPK onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie, de Governance Code Cultuur en de Fair Practice Code en is een van de initiators van het onafhankelijke meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector Mores.Online. De NAPK is nog steeds aangesloten bij Mores.
In 2022 is voor de leden van de vereniging de Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten opgericht.

Naast bovenstaande belangrijke dossiers, was 2023 voor ons het jaar van de duurzaamheid. Het jaar 2024 hebben we uitgeroepen tot jaar van de solidariteit.